Ekonomi

Apple’ın Çin iPhone tesisinde şiddetli protestolar gerçekleşti

Apple Inc.‘in Çin ana iPhone üretim tesisinde yüzlerce çalışan, Kovid salgınının ardından alınan sert tedbirlerin ardından güvenlik görevlileriyle çatıştı.

Bir görgü tanığının gönderdiği videolarda Foxconn Technology Group’a ilişkin tesiste çalışan çalışanların çarşamba günü erken saatlerde tesisin yurtlarından çıkarak güvenlik güçleriyle itiş kakış yaşadığı görüldü. Bir öteki görüntüde birçok beyaz tulumlu kişinin yerde yatan bir kişiyi sopalarla dövdüğü manzaralar yer aldı. Kimi protestocuların bir polis otomobilini taşladığı da manzaralarda yer aldı.

Tanığa nazaran protesto, ödenmeyen maaşlar ve enfeksiyonun yayılma korkusu nedeniyle başladı. Birçok emekçi protestolarda yaralanırken toplumsal olaylara müdahale polisleri de bölgeye geldi.

Bir görüntüde, öfkeli emekçilerin şikayetlerini lisana getirmek ve Kovid test sonuçlarını sorgulamak için bir konferans odasında bir yöneticinin etrafını sardı. Görüşmenin ne vakit gerçekleştiği netlik kazanmadı.

Bir emekçi, “Burası için gerçekten korkuyorum, artık hepimiz Kovid pozitif olabiliriz” dedi. Bir diğeri, “Bizi ölüme gönderiyorsunuz” dedi.

Bir Foxconn yetkilisi bahse ait yorum yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu