Haber

Brüksel Kent Konseyi Gazze’de ateşkes çağrısı yapan önergeyi kabul etti

Avrupa Birliği (AB) kurumları ve NATO’ya ev sahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel’deki belediye meclisi, Gazze’de ateşkes çağrısı yapan önergeyi oybirliğiyle kabul etti.

Liberal parti MR üyeleri, Personel Partisi ve Hıristiyan Demokrat partilerin sunduğu öneriye oy vermekten kaçındı.

Sosyalist Parti Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, İsrail-Filistin çatışmasının yansımalarının 184 milletten insanın yaşadığı Brüksel kentinde de hissedildiğini söyledi.

Close, “Bizden uzaktaki olayların burada güçlü yankıları var ve yurttaş derneklerini harekete geçiriyor. Bu, belediye otoritesi olarak bize, kaçınmak istemediğimiz siyasi ve ahlaki bir sorumluluk yüklüyor.” dedi. söz konusu.

Hamas’ın İsrail’e saldırısı ve ardından İsrail’in tepkisi sonucu pek çok masum insanın hayatını kaybettiğini belirten Close, şunları kaydetti: “Brüksel şehri, bu çatışmada, kökenleri ne olursa olsun, kararlılıkla sivillerin yanında yer alıyor ve sivillerin yanında yer alıyor. bir kurbanı diğerinden ayırın.” dedi.

Close ayrıca Orta Doğu’da adil ve kalıcı bir barış için uluslararası hukuka saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “İsrail’in Mescid-i Haram başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir baskın düzenledi. Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 345’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail saldırılarında 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641 kadın olmak üzere 10 bin 22 Filistinli öldürüldü, en az 25 bin kişi de yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 160 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin Kızılayı’na bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. , tahliyeyi zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu