Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz görüşme! İki bakanla, asgari ücret ve EYT’yi masaya yatıracak

Son aylarda arka arda gelen artırımlar, enflasyonun yükselmesi, kurun artması ile birlikte baş gösteren hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Bu kapsamda temmuz ayında orta artırım yapılan minimum fiyat, 5.500 TL’yi buldu. Milyonlarca insanın gözü artık ise aralık ayında başlayacak komite toplantıları ile belirlenecek olan yeni taban fiyat artırımına çevrilmiş durumda.

MARATON YARIN BAŞLIYOR

Bu kapsamda yarın Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, minimum fiyat artırımı maratonunu başlatıyor. Alım yarın Türk-İş Lideri Atalay ve TİSK Lideri Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacak. Dorukta Minimum Fiyat Tespit Kurulu çalışma takvimi belirlenecek.

SÜRPRİZ TEPENİN 2 GÜNDEM HUSUSU VAR

Milyonların gözü bu görüşmeye çevrilmişken bugün Ankara’da sürpriz bir görüşme gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 18:15’te Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi kabul edecek. Yarın yapılacak taban fiyat toplantısı öncesindeki sürpriz tepede, EYT ve minimum fiyat artırımı ele alınacak.

İKİ MEVZU İÇİN DE KRİTİK AY

İşçi, patron ve hükümet temsilcisinden oluşan Taban Fiyat Tespit Kurulu yarın görüşmelere başlayacak. Komite toplamda 4 kere bir ortaya geldikten sonra nihai kararını ay sonunda açıklayacak. EYT düzenlemesi için de Bakan Alım son açıklamasında aralık ayını işaret etmiş ve uygulamanın yeni yılda yürürlüğe girebileceğini açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu