Ekonomi

Deutsche Pfandbriefbank, ABD’deki ticari gayrimenkul sıkıntıları nedeniyle kar tahminini revize etti

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), kötüleşen ABD ticari emlak piyasası nedeniyle yıllık vergi öncesi kar iddiasını önemli ölçüde aşağı yönlü revize ettiğini açıkladı. Bankanın hisseleri, sert kâr uyarısı ve artan risk karşılıklarının açıklanmasının ardından yüzde 14 oranında değer kaybetti.

PBB başlangıçta bu yıl için 170-200 milyon Avro aralığında vergi öncesi kar tahmin etmişti, ancak bu rakam şu anda 90-110 milyon Avro (1 Avro = 1,0667 ABD Doları) olarak revize edildi. Bu değişiklik, kiracı tercihlerinin merkezi iş bölgelerinden uzaklaşmasıyla ABD ticari gayrimenkul ortamının önemli zorluklarla karşı karşıya olduğu bir zamanda gerçekleşti. Sonuç olarak, PBB tarafından finanse edilen ABD ofis mülklerinin yaklaşık %5-10’u B-lokasyonları olarak yeniden sınıflandırıldı.

Banka ayrıca kredi portföyüne bağlı mülk değerlerinde de önemli düşüşler bildirdi. Takipteki kredilerde mülk değerlerinde ortalama %41’lik bir düşüş yaşanırken, takipteki kredilerde %24’lük bir düşüş yaşandı. Bu mali çalkantının ortasında PBB de özel temettüsünü kaldırma kararı aldı.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro verilerine göre, Deutsche Pfandbriefbank’ın (PBB) düzeltilmiş piyasa değeri 833,83 milyon $ ve F/K oranı 5,32 olup bu da şirketin şu anda düşük kazanç çarpanında işlem gördüğünü gösteriyor. Bankanın 2023 ikinci çeyreği itibarıyla on iki aylık geliri 515,06 milyon dolardı; bu %7,27’lik bir düşüşü yansıtıyor ve InvestingPro’nun PBB’nin gelirinin giderek artan bir oranda düştüğü yönündeki ipucuyla tutarlı.

InvestingPro ayrıca PBB’nin hisse fiyat hareketlerinin oldukça dalgalı olduğunu, 2023 sonu itibarıyla 1 yıllık toplam fiyat getirisinin -%24,82 olduğunu vurguluyor. Bu, bankanın yıllık vergi öncesi kar iddiasında yakın zamanda yaptığı önemli aşağı yönlü revizyonla tutarlıdır.

PBB için InvestingPro’dan iki değerli ipucu, şirketin hızla nakit tüketmesi ve zayıf kâr ve nakit akışı nedeniyle temettüleri kesmek zorunda kalabilmesidir. Bu, PBB’nin finansal türbülansın ortasında özel temettüsünü iptal ettiği yönündeki son haberlerle örtüşüyor.

PBB ve diğer şirketler hakkında daha fazla bilgi ve ipucu için InvestingPro’nun her şirkete özel 12’den fazla ipucunu keşfetmeyi düşünün.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu