Teknoloji

Elon Musk Açıkladı: Neuralink Çipi İnsan Beynine Takılıyor

Elon Musk, X hakkında yaptığı paylaşımla dünyada yeni bir dönemin sinyalini verdi. Neuralink projesinde ilk kez insan üzerinde testler başlatıldı ve insana çip yerleştirildi.

Elon Musk’un en büyük projelerinden biri olan Neuralink’te yeni bir döneme geçiş yapıldı. Bugüne kadar insanlar üzerinde herhangi bir test yapılmazken, ilk kez insana çip yerleştirildiği açıklandı. Elon Musk’un X üzerinde yaptığı duyuruyla duyurduğu bu durum, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Üstelik Musk, ilk denemelerde başarı elde edildiğini açıkladı.

Elon Musk Açıkladı: Neuralink Çipi İnsan Beynine Takılıyor

İnsan Beyninde Çip Çağı Başlıyor

İnsan beynine çip yerleştirerek birçok farklı çalışmanın önünü açmak isteyen Elon Musk’un bu açıklaması bundan sonraki süreci çok daha ilginç hale getiriyor. Çipin takıldığı kişinin iyileşme sürecinde olduğunu ve herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Musk’a göre, ilk testlerden istenilen sonuçlar alındı. Musk bu konuyla ilgili olarak, “Dün ilk kez bir kişiye Neuralink implantı yerleştirildi ve (o kişi) iyileşiyor. “İlk sonuçlar umut verici nöronal aktivasyon tespitini gösteriyor.” söz konusu.

FDA Onaylı Neuralink

Neuralink’in projesinde beş kişilik testlere geçişin temeli geçen yıl atılmıştı. FDA’nın verdiği onay ile istekli kişiler üzerinde çalışmalar başlatıldı. Test edilen ilk kişiler felç ve ALS gibi rahatsızlıkları olanlar olacak. Bu kapsamda ilk testler, bu rahatsızlıklara sahip bireylerin çip tabanlı rehberlik yoluyla rehabilite edilmesini hedefleyecek.

Testlere ilişkin herhangi bir görsel veya fotoğraf paylaşılmadı. Gizlilik nedeniyle kişilerin isimleri açıklanmamaktadır. Ancak önümüzdeki dönemlerde proje ve testlerle ilgili daha fazla detay paylaşılabilir. Yeni proje ütopik bir geleceğe yeni kapılar açma potansiyeli taşıyor. Bu nedenle detaylar büyük merak uyandırıyor.

İlgili yazı şu şekilde:

https://twitter.com/elonmusk/status/1752098683024220632

karacobanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu