Haber

Hakan Fidan kendisine sarılmak isteyen Blinken’i böyle engelledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken gece Ankara’ya geldi. Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı tarafından karşılanan Blinken, bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüştü. İkili, toplantı öncesinde kamera karşısına geçti. Bu arada Bakan Fidan’ın kendisine sarılmaya çalışan ABD’li mevkidaşını ustaca bir manevrayla savuşturmayı başarması dikkat çekti.

ÜST YETKİLİLER KARŞILAMAYA KATILMADI

Dün gece yarısı Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye tarihinde ilk kez hiçbir üst düzey yetkilinin katılmadığı bir karşılama töreniyle karşılandı. Aprondaki ışıkların açılmadığı karşılamanın ardından Blinken, çeşitli sokaklara asılan pankartlarla da tepki gösterdi.

FIDAN’LA YAYINLANDI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu sabah ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. İkili, toplantı öncesi kamera karşısına geçti. ABD’li bakanın o anlarda gergin olduğu gözlendi. Blinken’in, sarılmak istediği Fidan tarafından ustalıkla engellendiği görüldü.

ERDOĞAN’IN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Blinken geçtiğimiz günlerde İsrail ziyareti sırasında “ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlere tepki göstererek, “Bu nasıl bir siyasetçidir, bu nasıl bir yaklaşımdır? Karşınızdakiler ben bölgeye Müslüman olarak yaklaşıyorum derse ne diyeceksiniz?” dedi.

Alakalı haberler

kepezhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu