Haber

Kocaelispor-Adanaspor Maçı Sonrası Teknik Direktörlerden Açıklamalar

– Kocaelispor-Adanaspor karşılaşmasının ardından

Ertuğrul Sağlam: “‘Buradan size ekmek yok’ mesajını vermek istedik”

Mustafa Kemal Kılıç: “Açıkçası çok zor bir maçtı”

KOCAELİ – Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında Kocaelispor-Adanaspor karşılaşmasının ardından teknik direktörler basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında Kocaelispor ile Adanaspor arasında ev sahibi takımın 1-0 kazandığı karşılaşmanın ardından teknik direktörler basın toplantısında değerlendirmede bulundu.

Ligde çok ciddi bir yarışın olduğunu belirten Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Süper Lig’e ilk 2’den direkt çıkma ve play-off konusunda üstteki 8-9 takım arasında ciddi bir yarış var. Altta baktığımızda Altay ve Giresun kritik durumda.Tuzla 6-7 yukarıdaki takımlar düşme hattından uzaklaşmaya çalışıyor.Bugün her maçı büyük emek vererek, koşarak değerlendiren bir takım vardı. ve alt gruptan çıkmak için mücadele ediyoruz.Adanaspor’un son 2 galibiyetine baktığımızda Bandırma ve Bodrum maçları hafife alınacak maçlar değil.Maçta ön tarafa baskı yapmak istedik.Mesajını vermek istedik. Rakibin özgüvenini arttırmadan, ‘Buradan sana ekmek yok, çıkış yok’. Başarılı olduk. İlk yarıda 3-4 pozisyon bulduk. Sonra tempo düştü. Tempo açısından normal. Bu kadar baskıdan sonra azalmak. Bizim yaptığımız da bu. “Zamanı biraz kaçırdık. Sonrasında rakibin oyunu yavaşlatma niyeti ve hakemin buna vurgu yapması oyunu güzelce yavaşlattı. Açıkçası biz de hızlandıramadık ve yarı böyle bitti” dedi.

“Gol sayısını arttırıp keyifli hale getirebilirdik ama başaramadık.”

Maçta skoru artıracak fırsatlar bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini belirten Sağlam, “İkinci yarıya iyi başladık. Gol atınca işler kolaylaşıyor. Yine pozisyonlarımız vardı. Golden sonra, Adanaspor’un çabası, çok net olmayan birkaç sönük atakla geçti. En büyük umutları duran toplardı. Orada da hata yapmadık. Sonuçta mecbur kaldığımız maçı kazandığımız için mutluyuz. Kazandık, puan kaybetmeye tahammülümüz kalmadı, 3 puan daha ekledik puanlarımıza, şu an itibariyle 2. sıradayız, kazanırken yapamadıklarımızı bir kenara bırakıp, farklı bir kasvetle rekabet etme riskini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Gol “Oyuncu sayısını arttırarak daha keyifli hale getirebilirdik. Bunu yapamadık. Hedefi şampiyonluk ve Süper Lig olan takım için bu durum hiç de uygun bir durum değil. Bunu aşmamız lazım” diye konuştu.

“Amaral’ın tepkisini görmedim”

Basın mensuplarının oyuncularla ilgili sorduğu soruları yanıtlayan ve maçtan çıkarken tepki gösteren Amaral’ın davranışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlam, “Gelen oyuncuların yapısına, durumlarına ve ihtiyaçlarımıza göre rotasyon yapacağız. Yarın veya Pazartesi orta saha geldiğinde orta sahada da farklı bir dizilişe geçebiliriz. Amaral’ın oyundan çıkarken tepkisini göremedim. Oyuncular oyundan çıkmak istemiyor. Oyundan çıkarken bile tepki verebiliyorlar. Genelde kendilerine tepki verdiklerini söylüyorlar ama oyundan çıkarken Amaral’ın tepkisini bilmiyorum.Bizim için oyuncu sistem içindeki otoriteyi bozmadığı sürece tahammül edebileceğimiz tepkilere tahammül ediyoruz. “Sonuçta oyuncular da insandır. Baskı altında tepki verebilirler. Ama ben görmediğim için sizin ne tepki verdiğinizi değerlendireceğiz” dedi.

Mustafa Kemal Kılıç: “Direniş gösterdik ama kazanamadık”

Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç, “İlk maçımda oynadım. Bizim için açıkçası çok zor bir maçtı. İlk 15 dakikayı oynadığımızda Kocaelispor gibi güçlü bir takım için zor olması muhtemel bir maçtı. Isındık, öne çıkıp paslar atmaya başladık, ilk yarının sonuna kadar bu böyle devam etti, soyunma odasına daha özgüvenli girdik, ikinci yarının ilk 15 dakikasında çok ağır bir baskı hissettik, kurtulduk. İlkini atlatamadık ama ikinciyi yenemedik. Kaybettik. Kaybederken maçı beraberliğe getirecek durumlara giremedik. Hücumda eksiğimiz vardı. Esasen eksiğimiz vardı. Oyuncularımız da vardı. Tüm çabalarımıza rağmen kaybettik. Ancak oyuncularımız iyi bir direnç gösterdi. Eyüp’ten sonra takımlar arasında şampiyonluğun en güçlü adayıyla oynadık. Oyun içinde içimizi rahatlatamayan ama sabırsızlıkla beklediğimiz anlar oldu. umutla, rakibimizi tebrik ediyorum, Kocaelispor’u her zamanki gibi güçlü bulmadım. Ön bölgeye çok iyi gidebilen, gol atma oranı yüksek, oyunculara homojen gol dağılımı sağlayan bir kadro. Eyüp’ten sonra en çok gol atan takım. Ama yeterince direndik. Güçlü seyirci karşısında ilk yarıyı 0-0 bitirmek bize motivasyon verdi” dedi.

olur-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu