Teknoloji

Kurumsal yatırımcılar için önemli bir karar Binance tarafından paylaşıldı

Kripto para borsası Binance tarafından kurumsal yatırımcılar için değerli bir karar paylaşıldı. Bu ortak karar ile yatırımcılar teminatlarını soğuk cüzdanlarda tutabilecekler.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, şimdi de yatırımcıların teminatlarını soğuk cüzdanlarda tutabileceklerini duyurdu. Özellikle kaldıraçlı piyasalarda işlem yapanları doğrudan etkiler.

Bloomberg’in raporuna göre Binance, kurumsal yatırımcıların kaldıraçlı pozisyonlar için kullandıkları teminatlandırılmış kriptolarını platform dışında tutmalarına izin verecek. Yatırımcılar, varlıklarını soğuk cüzdanlarda barındıracak olan Binance Custody ile teminat gönderebilecekler.

Şu anda kripto yatırımcıları borsada işlem yapmak için kullanacakları varlıklarını borsada tutmak zorunda. Bu durum kripto para yatırımcılarının güvenlik konusunda endişelerini artırıyor. Bu kararla birlikte yatırımcılar varlıklarını cüzdanlarında tutabilecek ve piyasada işlem yapabilecek.

Binance’in bu yeniliği de likidite kriziyle karşı karşıya kalmamak için atılmış bir adım olarak değerlendirildi. Geçtiğimiz hafta Binance’in yatırımcı kaybettiği iddiaları da gündem olmuştu. Geçtiğimiz hafta Binance, gelecekteki büyüme ve genişleme planları hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca Binance geçtiğimiz hafta kripto kışından olumsuz etkilenen ve işten çıkarmaları artıran rakiplerine kıyasla işe alım yapacağını duyurmuştu. Bu yeni kararla birlikte borsadaki emek hacminin yüzde 15 ila 30 oranında artacağını belirtti. Ayrıca şirket, İsveç Mali Denetleme Kurumu’ndan da onay aldığını açıkladı. İsveç, kripto para borsası Binance’i yetkilendiren yedinci AB ülkesi oldu.

habermenemen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu