Haber

Melih Gökçek’ten CHP’li belediyelere tepki: İzmir bok kokuyor

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda 10 Mart’ta seçim kararı alınacağını duyurdu.

Bu trafik sürerken muhalefet cephesinde perşembe günü itibariyle aday krizi zor da olsa sonuca ulaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı oldu.

Seçim süreci yaklaşırken Ankara’ya getirdiği dev eserlerle tanınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İlker Koç’un sunduğu Ensonhaber Gündem Özel programının konuğu oldu.

Millet İttifakı’ndaki mücadeleyi değerlendiren Melih Gökçek, 6’lı tabloyu başkan yardımcısının formülü üzerine yükledi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’i karşılaştıran Gökçek “4 yılda ne yaptılar, 4 yılda ne yaptılar, ondan sonra başkan yardımcısı olup görev yapacaklar.”söz konusu.

“Bok kokusundan İzmir’e giremezsiniz”

İzmir’de yıllardır devam eden pis koku için “Bok kokusundan şu anda İzmir’e giremezsiniz”Gökçek konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Günümüz kentsel dönüşümünün konusu nedir? Size soruyorum, burada kendi başlarına başlayıp bitirdikleri bir ev var mı? Hayır. Bunu yapamayan adam sensin. Onlara bu görevleri verip Türkiye’yi tamamen batıracak mısınız? Türkiye’yi bu şehirlerle kıyaslayacak mısınız? İzmir’e şu anda bok kokusundan girilmiyor. Böyle bir belediye başkanı var. İstanbul belediye başkanı olduktan sonra hem Boğaziçi hem de Haliç hep zamk ile doldu. Harap olmuştu, hükümet önlem almazsa tam bir felaketti. İstanbul’u yok etti.

“Yıllardır temizlediğimiz Ankara’yı bitirdi”

Hava kirliliğinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı sorumlu tutan Gökçek, şu tepkileri de buldu:

Ankara’ya bakın, hava mı kirliydi? Yıllardır temizlediğimiz Ankara’yı bitirdi. Ankara’nın yeşilini yok etti. Şimdi bu beceriksiz adamlar Türkiye’nin cumhurbaşkanı yardımcısı olup hangi konuya katkı sağlayacaklar. Bu sadece zulümden kurtulmak için geliştirilmiş bir formül.

“Türkiye’yi tam bir felakete sürükleyecekler”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili görüşlerini dile getiren Melih Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda Türkiye’nin kaosa gireceğini belirtti:

Son gelişmeler Türkiye için çok olumlu oldu. 6’lı bir hükümet kurulursa her gün çatışırlar. Türkiye ilk aydan itibaren bir kaos ortamına giriyor. Tek bir aday üzerinden iktidara gelen bu kargaşada çıkar ayrılığının olmadığı bir zamanda iktidara gelseler ne olur düşünün. Her gün başka bir bakanlığa başlayacaklar, rastgele bir deneyimleri yok.

Ama şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız talimatı veriyor, bütün bakanlar anında bölgedeler, ne gerekiyorsa hızla hallediyorlar. Kılıçdaroğlu hangi koordinasyonu oluşturacak, Türkiye’yi tam bir felaketin içine sokacaklar. İnsanlar bunu çok net görüyor.

bozdoganajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu