Haber

Muharrem İnce: Herkes yarıştan çekilecek, başka çareniz yok

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart Yerel Yönetimler Genel Seçimi için muhalefetin aday belirleme sürecine ilişkin, “Herkes yarıştan çekilecek, herkes destekleyecek, başka çareniz yok. Yarışı ancak kazanabileceğinize inanıyor.” Şöyle, aday gösterirsen seni etiketliyor ama başkan 39 milletvekilini dağıtıyor.” “Milletvekilliği dağıtıyor, bakanlık dağıtıyor, müsteşarlık dağıtıyor.” söz konusu.

İnce, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetimler Genel Seçimi’ne ilişkin partisinin stratejilerine ilişkin bir otelde basın toplantısı düzenledi.

CHP’nin kendisinden başka kimsenin aday göstermesini istemediğini belirten İnce, aday göstermek isteyenlerin “bölücülük” ve “saray adamı olmakla” suçlandığını söyledi. Muharrem İnce şunları söyledi:

“Herkes yarıştan çekilecek, herkes destekleyecek, başka şansınız yok. Ama bu şekilde yarışı kazanabileceğine inanıyor. Aday gösterirseniz sizi etiketliyor ama 39 milletvekilini dağıtıyor, meclisi dağıtıyor.” cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlığın dağıtılması, müsteşarlığın dağıtılması. Bu da yetmezmiş gibi iki parti bir araya gelerek ana muhalefet partisinin vereceği kararı verdi.” Milletvekilleriyle bir grup oluşturuyorlar. Milletvekili vefat etti. ‘Tamam, dolduralım, işte size bir milletvekili daha’ diyorlar, referans belgeli mi, tescil belgeli mi, belgesiz mi bilmiyorum. ‘İşte, sana bir tane daha verelim.’ Grubu yeniden kurdular, sonra bu 39 kişiden biri CHP listelerinden İstanbul’dan seçilen biri, Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oluyor ve ‘İstanbul’un 5 yılı boşa gitti’ diyor. Arkadaşlar burada CHP var, burada Saadet var, burada meclis koltuğu var. Şimdi bu bu kişiye parlamentoda sandalye veriyor, grup çöküyor, bir tane daha veriyor. Şimdi bu aday bir belediye başkanı adayı ortaya koyuyor ve ‘İstanbul’un 5 yılını boşa harcadınız’ diyor. “Üçgen, bu ne üçgeni? Bermuda üçgeni. 40 yıldır siyasetin içindeyim, böyle bir üçgen görmedim.”

İzmir Karşıyaka Belediye Başkanını CHP’den istediği iddiasına ilişkin İnce, “Karşıyaka’yı istedik ama vermediler. Kime verdiler? CHP’nin oğluna mı verdiler? Keşke yapsalardı” dedi. 2018’de başka bir partinin beşinci sırada milletvekili adayı olan birine verdiler, yazık.” “Arkadaşlarına, ailelerine dağıtıyorlar. Vatan Partisi senden ilçe istedi sen vermedin, adam bunu söylemeye utanır.” dedi.

İnce, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı içinde yer alan ve kendisine bakanlık, 39 milletvekili ve başkan yardımcılığı verilen Altı Masa’nın CHP’den vazgeçtiğini belirterek, “CHP seçim kazanmak istemiyor, onların endişe kongredir.”

Muharrem İnce, “Siyasette prensip diyorum/İlçe bana sordu diyor/Ali de gelsin diyorum/Her yer Veli’yle dolsun diyorum/İsveç’e hayır diyorum/Bizim adamlarımız diyor belediyede kayırılan/kaybedeceksin diyorum/ “Sana iftira atarım diyor, saraya gidebilirsin/Genç Cumhuriyete saldıranları aklama diyorum/Diyor bana sordun Karşıyaka için/Ben kaybedersin diyorum, üzerinde durma/Uzak dur, şikayet etme diyor.” sözlerini kullandı.

İstanbul adayı ilçe adayları belirlendikten sonra açıklanacak.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, 39 ilçenin adayları açıklandıktan sonra İstanbul adayının açıklanacağını söyledi.

Can Atalay’ın üyeliğinin düşürülmesine değinen İnce, “Can Atalay’ın yeri cezaevi değil Meclis olmalıdır. Anayasa Mahkemesi bu ülkenin en yüksek yargı organıdır. Anayasa Mahkemesi hak ihlali var diyorsa” dedi. Karar, gerekli işlem yapılmalı, hata yapılmıştır. TBMM kendi odasını ayırmış, her biri ‘Görevini yapmış, özlük haklarını vermiştir. Parlamentonun üstünde bir Yüksek Mahkeme olamaz. Yargıdaki bu çatışmayı tehlikeli buluyorum. Kararı onaylamıyorum. Onun yeri Meclis olmalıdır.” dedi.

İnce, konuşmasının ardından partisinin 24 ilçe belediye başkanlığı adayını açıkladı.

Buna göre Ankara Etimesgut Belediye Başkanı adayı Ömer Özdoğan, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı İbrahim Dönmez, Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkanı adayı ise Mehmet Ceren oldu.

cekerek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu