Haber

prof. Yusuf Yağcı son yolculuğuna uğurlandı

Görevi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi. Yusuf Yağcı son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Kimya Derneği’nin Onurlu Üyesi, 1994 TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Yağcı için İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törene katılan meslektaşlar ve öğrenciler, Yağcı ile anılarını paylaştı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu törende yaptığı konuşmada bugünün çok önemli bir değeri yitirdikleri bir gün olduğunu belirterek, “Hem insanlık hem de bilim açısından çok örnek bir hocaydı. Tüm camiamıza başsağlığı diliyoruz.” İTÜ ailesi, İTÜ’ye değer katan, fiyatı yükselten biriydi. Adını yaşatmamız lazım. Adını görünür bir yerde yaşatmak istiyoruz.” dedi.

Yağcı’nın çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Koyuncu, şöyle devam etti:

“1980 yılında İTÜ’ye katıldı. Farklı ülkelerde kısa süreli bazı çalışmalar yaptı. 37 yaşında üniversitemizde profesör oldu. Alanında dünyaca tanınan bir isim. Gerek yazdığı makaleler gerekse yazdığı makaleler veya Aldığı patentlerle potansiyeli en yüksek hocalarımızdan biriydi.Renkli bir kişiliğe sahipti.Herkesle belli bir düzeyde iletişim kurabilen bir hocaydı.Her zaman pozitif bir insandı.”

Törenin ardından Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın cenazesi İTÜ Abdülhakim Sancak Camii’ne getirildi. Cenaze namazı öğle namazından sonra burada kılındı. Üniversitede Yağcı yararına öğle yemeği dağıtıldı.

Yağcı’nın naaşı Kilyos Mezarlığı’na defnedilecektir.

beydaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu