Haber

Rıdvan Dilmen’den Okan Buruk kehaneti

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın Trabzonspor’u 5-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Okan Buruk’a övgüde bulundu. Dilmen, Buruk’a yönelik savunmayı şöyle sürdürdü: “Yazalım, bir gün Okan Buruk Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü olacak.”

Dilmen, Buruk’un Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli üçlüsünü yakaladığını ve başarılı teknik direktörün mesleğine ilişkin iddialarda bulunduğunu belirtti.

Okan Buruk’u Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli’yle karşılaştıran Dilmen, şunları söyledi: “Türkiye’de ilk etapta üç isim konuşuluyor; Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli. Fatih Terim UEFA şampiyonu oldu. Neslin çoğu Fatih Terim. Terim o dönemde Galatasaray’ın oyuncusuydu. Mustafa Denizli’nin hem milli takımda hem de ‘Üç Büyükler’de şampiyonluğu önemli. Şenol Güneş’in milli takım ve kulüp başarıları da… Peki Okan Buruk bunun neresinde?

Buruk’un başarılarına vurgu yapan ünlü yorumcu, “Bir şeyler yapan teknik direktörleri seviyorum. Okan Buruk, şu anda 3. Lig’de yer alan Akhisarspor ile kupa kazanarak Avrupa’ya götürdü. Bu da yetmezmiş gibi şampiyon oldu. Tüm sezon stadı dolmayan Başakşehir’le bu da yetmezmiş gibi şimdi de Galatasaray’la şampiyonluk…” dedi.

Rıdvan Dilmen, Okan Buruk’un geleneğin dışında oyunlar oynadığını belirterek, “Okan Buruk büyük takım veya küçük takım fark etmeksizin 3 kupa kazandı. Bu arada sonuç iyi olmasa da Şampiyonlar Ligi’nde maç oynadı. Taktiksel değişiklikler yapmasaydı Akhisar’la kupa kazanamazdınız, Başakşehir “Bu takımla şampiyon olamazsınız. Geleneğin dışında oyunlar oynuyor” dedi.

Okan Buruk’un bir gün milli takımın teknik direktörü olacağını savunan Dilmen, “Yazalım, bir gün Allah izin verirse Okan Buruk Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü olacak ve kalacak. İnşallah” dedi. Montella’ya başarı ama bu bir gün olacak.’Galatasaray.’ Gitmeli’ demek istemiyorum” dedi.

Rıdvan Dilmen, Okan Buruk ile ilgili sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bana göre üçlü kuşağı (Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli) yakalayan tek kişi Okan Buruk’tur. Geçip geçemeyeceği tartışılır.” (SPOR HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu