Haber

Suruçlu Muhtar: CHP’ye çalıştığımız için kaymakam mühürlerimizi aldı

DİYARBAKIR- Urfa’nın Suruç ilçesinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde CHP’ye destek veren bazı muhtarlar, geçtiğimiz hafta Suruç Kaymakamı ve kayyum belediye başkan yardımcısı İbrahim Güneş tarafından göreve çağrıldı. Muhtarların mahallelerinden AK Parti’ye çok az oy çıktığını belirten kaymakamın, muhtarların mühürlerine el koyduğu ve onları istifaya zorladığı iddia edildi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Celal Erdem,

‘Dosya var istifa etmezsen savcılığa vereceğim’

İstifaya zorlananlardan biri de Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Celal Erdem. Newspaper Wall’a konuşan Fazilet, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Seçim sürecinde CHP için çalıştık. AK Parti’ye oylar azken, yaklaşık bir hafta önce kaymakam beni ve bir başka muhtarı makamına çağırdı. Gittiğimizde ‘AK Parti’ye neden çalışmadık’ diye sordu. Mühürlerimizi bizden aldı, ertesi gün beni tekrar aradı istifamı istedi, ‘Dosyanız sizde, istifa etmezsem savcılığa vereceğim’ dedi. Ben de istifa etmek zorunda kaldım.Hukuk yok, esasen bir şey yok.’Böyle bir şey olur mu?’

KILIÇDAROĞLU’NUN EN ÇOK OY ALDIĞI İLÇE SURUÇ

Urfa’da 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Suruç’ta en yüksek oyu Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu aldı. Urfa’da Erdoğan yüzde 64,88, Kılıçdaroğlu yüzde 35,14, Kılıçdaroğlu’nun Suruç’taki oy oranı ise yüzde 70,81 oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu