Haber

Bakan Özer: Eğitimde dijitalleşme hamlelerini başlattık

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitim sistemimizi 21. yüzyıl dünyasında bilgi ve iletişim teknolojilerindeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak ve dijitalleşmeyi geliştirmek için son 1 yılda eğitimde dijitalleşme hamlelerini başlattık. öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin okuma yazma becerileri.”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde dijitalleşme çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Özer, bakanlığın bu yöndeki çalışmalarına hız verdiğini belirterek, “Teknolojinin hayatımıza hızla dahil olduğu ve bireylerin eğitimden beklentilerinin değiştiği bir dönemde dijitalleşmenin değeri arttı. Çağımızda dijitalleşme birçok insana yayıldı. Elbette bu durum toplumların ve onları oluşturan bireylerin ihtiyaçları çerçevesinde olgunlaşmaktadır.Teknolojinin hızlı gelişimi de bireylerin ihtiyaçlarını farklılaştırarak şekillendirmektedir.Bilginin bolluğu, büyüme hızı ve çeşitliliği de artmaktadır. Bu bağlamda dijitalleşmenin sunduğu olanaklar insanların öğrenme hayatlarını daha uyumlu, sürdürülebilir, kolaylaştırıcı ve konforlu hale getirmekte, süreci uyumlaştırdığı ve refah düzeyini yükselttiği kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. ”

Bakan Özer, yıl sonuna kadar okullardaki sınıfların yüzde 90’ının etkileşimli tahta ile buluşacağını hatırlatarak, bakanlık olarak dijital dönüşümde yaratıcılığı ve yenilikçiliği merkeze alan, öğretmeni ön planda tutan bir süreç yürüttüklerini belirtti. ve merkezdeki öğrenci. Bakan Özer, “Eğitim sistemimizi 21. yüzyıl dünyasında bilgi ve iletişim teknolojilerindeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak ve öğrencilerimizin dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmek amacıyla son 1 yılda eğitimde dijitalleşme hamlelerini başlattık. , öğretmenler ve veliler.” Dijitalleşmede öne çıkan adımlardan biri olan Öğretmen Bilişim Ağı’nın (ÖBA) 2022 Ocak ayında öğretmenler için hizmete girdiğine işaret eden Bakan Özer, yılda 8 milyon 13 bin 864 eğitimin tamamlandığını, 1 milyon 16 bin Öğretmenlerin aktif olarak kullandığı IPA üzerinden 638 öğrenci en az 1 milyon 16 bin 638 eğitim aldı. 1 eğitimi tamamladığını bildirdi. Özer, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini artırmak, bilgi ve birikimlerini kendi aralarında paylaşmak amacıyla kurdukları ÖBA’nın günümüzde öğretmenlerin kullandığı en güçlü platform haline gelmesini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Bakan Özer, her yaş grubundan bireyin eğitimden yararlanma isteğinin çağın değerli trendleri arasında yer aldığını belirterek, “Öğrenmeye adil erişimin sağlanması yaşam döngüsü perspektifini gerektirir. Hedefi olan tüm bireyleri destekliyoruz. örgün eğitimin yanı sıra yaygın eğitim ile de bilgi ve yeterliliklerini geliştirmek.Velilerimizin eğitim sistemine katılımını çok önemsiyoruz.Bu nedenle güçlendirilmiş halk eğitimi kurslarımızı Halk Eğitim Merkezleri Bilgi Ağı’nda (HEMBA) toplayacağız. ) ve velilerimizin kurslara erişimini kolaylaştırmak.Zenginleştirilmiş içerik ile yetişkinlerimiz bu platform üzerinden istedikleri kurslara dijital olarak ulaşma imkanına sahip olacaklar.Ayrıca HEMBA yurt dışındaki vatandaşlarımızın da kullanımına sunularak uluslararası düzeyde Hayat boyu öğrenmesine biz de katkı sağlayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu