Ekonomi

Borsa günü yatay kapattı

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 1,62 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 41,1 milyar TL oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,23 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,15 değer kazandı. Orta kısım endekslerinde en çok yüzde 5,42 ile spor kazanırken, en çok kaybeden ise yüzde 2 ile inşaat oldu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üç ana politika faizini 25 baz puan artırırken, faiz artırım oranlarını düşürerek bilanço küçülmesini hızlandırdı. ECB açıklamasında, faiz oranlarının enflasyonun yüzde 2 hedefine dönmesi için önemli ölçüde sınırlayıcı bir düzeye ulaşmasını sağlayacağı belirtildi. ECB’nin bilanço küçültmesi nakit sıkılaştırmasının bir diğer önemli yapı taşı olurken, bilançodaki aylık ortalama 15 milyar Euro’luk düşüşün 2023 Haziran ayı sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Lideri Christine Lagarde, ECB’nin enflasyona karşı “daha çok yolu” olduğunu ve Euro bölgesindeki enflasyonla mücadele etmek için parasal sıkılaştırmayı “durdurmadığını” söyledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kararının ardından ECB kararları ve Lagarde’nin açıklamalarıyla küresel borsalarda olumsuz bir seyir izlendiğini belirtti.

Analistler yarın yurtta haftalık para ve banka istatistiklerinin, ABD’de tarım dışı istihdamın, Almanya’da fabrika siparişlerinin, Euro bölgesinde perakende satışların ve Çin’de hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) ön plana çıkacağını belirtti. . Teknik olarak BIST 100 endeksinin 4.400 ve 4.350 destek seviyesinde, 4.650 puanın ise direnç konumunda olduğuna dikkat çekti.

haber-midyat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu