Ekonomi

ABD’de bir banka daha battı: PacWest Bancorp yüzde 50 kaybetti

Investing.com – ABD bankacılık sektörü çalkantılı bir gece geçirdi. PacWest bancorp(NASDAQ: PACW), bankanın olası bir satışı düşündüğüne dair söylentiler üzerine kapanışın ardından %50’den fazla düştü.

CNBC Bilgili bir kişinin aktardığı bir rapora göre, “Bölge bankası olası bir satış da dahil olmak üzere seçenekleri değerlendiriyor ve işletmenin uzun vadeli planlarını değerlendirmek için danışmanlar tutuyor.” Kaynağa göre, PacWest’e danışmanlık yapan iki firma Piper Sandler ve Stephens.

Bloombergilk önce dün gece bankanın seçenekleri araştırdığını bildirdi.

ABD’nin batı kıyısındaki birçok bölgesel bankanın hisseleri kısmen Silicon Valley Bank’ın (OTC: SIVBQ ) çöküşünden bu yana özellikle sert darbe aldı. Editörler bu hafta İlk Cumhuriyet Bankasıiçin (NYSE: FRC) bankaya el koydu ve JPMorgan Chase’e (NYSE: JPM) satılmış.

Los Angeles merkezli PacWest’in yaklaşık 750 milyon dolarlık bir piyasa değeri var ve bu yıl değerinin %72’sini kaybetti. Yatırım Prodan daha yüksek risk.

PacWest, toplam mevduatının ilk çeyrekte 5 milyar dolardan fazla düşerek 31 Mart prestijinde 28,2 milyar dolara düştüğünü bildirdi.

Haberler: laura sanchez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu