Ekonomi

Brent Petrol Düşüşe Başladı

Brent petrolünün varili uluslararası piyasalarda 89,50 dolardan işlem görüyor.

Dün 90,35 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,13 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.23’teki kapanışa göre yüzde 0,70 azalarak 89,50 dolara ulaştı. Aynı zamanda West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü varil başına 84,74 dolardan alıcı buldu.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de talebin zayıfladığı yönündeki bilgiler nedeniyle petrol fiyatları düştü. ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 1 milyon 400 bin varil artarak 421 milyon 100 bin varile ulaştığını açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 2 milyon 600 bin varil azalacağı yönündeydi. Beklentilerin aksine stoklardaki artış petrol fiyatlarındaki düşüşe destek verdi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanması da etkili oldu. ABD dolar endeksi yüzde 0,27 artışla 106.637’ye yükseldi. Güçlü doların, petrolü döviz kullanıcıları için daha değerli hale getirerek talebi azaltması bekleniyor.

İsrail-Filistin çatışmasının petrol fiyatları üzerindeki etkisi sürüyor. Piyasalar, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmayı kontrol altına almaya yönelik diplomatik çabaların işe yarayıp yaramayacağını yakından izliyor. Çatışmanın petrol ihracatçılarının bulunduğu bölgeye yayılma ihtimali de sürüyor.

Brent petrolde teknik olarak 90,16 ile 90,38 dolar aralığının direnç, 88,84 ile 88,40 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

haber-hizan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu