Ekonomi

Bybit CEO’su Ben Zhou, şeffaflık konusundaki yol haritasını açıkladı

Şeffaflık üzerine konuşan Ben Zhou, blok zinciri tabanlı bir dünyanın neden vazgeçilemez olduğunu anlattı

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü kripto borsası olan Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou, bölümü birlikte hareket etmeye çağırdı. Zhou, dal paydaşlarını, kriptonun finansal sisteme bedelli bir katkı sağladığı ve finansal hizmetlerin geleceğinde merkezî bir rol oynayacağı konusunu anlatmaya; yaşanan gelişmelerden sonra kaygı duyan müşterilere ve hükümetlere teminat vermeye davet etti.

Zhou itimat tesis edecek ve tüm kesimde şeffaflığı taahhüt edecek formda tasarlanmış kapsamlı bir çerçevenin altını çizdi. Ayrıyeten sağlam ve kapsamlı bir rezerv ispatı programının geliştirilmesi için vakte gereksinim olduğunu; bunun bir gecede oluşturulup, kurulup uygulanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou, “Bybit olarak müşterilerimizin fonlarını emanet olarak tuttuğumuzu, güvenlerini tam anlamıyla kazandığımızı hiçbir şüpheye mahal bırakmadan gözler önüne seren, sektörün genelini kapsayan ve tamamen şeffaf olan Rezerv İspatı (PoR) çözümüne derinden bağlı olduğumuzu ve bu konuda çalışmaya başladığımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

Kripto işletmelerinin ölçek, kapsam ve erişim açısından karmaşıklığına dikkat çeken Zhou; baş karışıklığına neden olabilecek baştan savma bilgilerden çok Bybit’in, kendisine ilişkin olan hesaplarının, her paydaş tarafından kabul edilebilir nitelikte kapsamlı ve gerçek bir fotoğrafını sunmasının ve ekosistem genelinde inanç inşası sürecinin birkaç ayı bulacağını tabir etti.

Zhou ayrıyeten borsaların, klasik finans kurumlarınca kullanılan lakin gerçekte opak ve geri kalmış olan kelamda şeffaflığın çok ötesinde; yeni bir şeffaflık çeşidi yaratma tarafında proaktif olması gerektiğini vurguladı.

Zhou’ya nazaran bunu başarmanın en hakikat yolu, tüm müşterilerin UID ve bakiyelerinin anlık imajını almak; bunları bir Merkle ağacına sığacak biçimde paketlemek; ağacı bağımsız bir denetçiye göndermek ve akabinde sayıları doğrulamak üzere onlarla birlikte çalışmak. Son adım ise cüzdan adresimizi verip, adresin bize ilişkin olduğunu denetçiye göstermek için onu test etmek.

Bybit’in şu anda bağımsız olarak denetlenen bir Merkle ağacı kullanarak rezervlerini gerçek vakitli olarak göstermek hedefiyle, büsbütün şeffaf olan bu tahlili geliştirmekle meşgul olduğunu, ayrıyeten Bybit’in rezervlerini kanıtlamak ve şirketin kayıtları ile operasyonlarının kontrolü için de saygın bir denetçi ile çalıştığını açıklayan Zhou,“Bizim için Rezerv Kanıtı, müşterilerimizin fonlarının emanet olarak tutulduğunu kanıtlayan tamamen şeffaf bir çözüm ve bunun üzerinde çalışıyoruz,” diye ekledi.

Sektördeki pek çok kişi için sıkıntı bir devir oldu; olayların boyutu, müşterileri ve daldaki pek çok oyuncuyu çok önemli bir halde etkiledi.

Müşterilere, Kriptoya Açılan Kapı olarak gerçek manada kıymet sunmanın ve müşterilerin itimat ile ilgili beklentilerini karşılamanın Bybit’in misyonu olduğu konusunda garanti veren Zhou, Bybit’in her vakit herkes için uygun fiyatlı ve kolay ulaşılabilir olan finansal erişimi savunup desteklediğini hatırlattı.

Kripto ekosisteminin yıkıcı bir aktörden çok daha güçlü olduğunu ve klâsik finans piyasalarına kıyasla çok daha fazla avantaj sunduğunu kati bir lisanla vurgulayan Zhou, “Finansal inovasyonun ön cephesinde mücadele ediyoruz. Müşterilerimizin kesintisiz desteğiyle, kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” diyerek kelamlarını noktaladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu