Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 30 Mart’ta üniversitelerde hibrit sisteme geçileceğini açıkladığını belirterek, Yüksek Seçim Kurulu’nun adres değişikliği için verdiği son tarihin 2 Nisan olduğunu savundu. bu kadar kısa sürede süreci tamamlamak zordur.

Gökçen, parti merkezinde Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ile basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Gökçen, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından üniversitelerin kapatıldığını, online eğitime geçildiğini ve öğrencilerin memleketlerine döndüğünü ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Mart ayında yaptığı açıklamada bu kararı Nisan ayında tekrar gözden geçireceklerini söylediğini hatırlatan Gökçen, şunları söyledi:

“Bir ay Erdoğan’ın talimatını bekledi. Ne için? Öğrencilerin seçmen kütüklerini güncelleyebilecekleri tarihi geçmek için. YÖK Başkanı’nın üniversitelerin hibrit sisteme geçeceğini açıkladığı tarih 30 Mart. Adres değişikliği için YSK 2 Nisan’da. Adres değişikliği nüfus müdürlüklerinde “Kişinin üzerinde faturası yoksa mukimin de hazır bulunmasını bekler. Bu süreci bu kadar kısa sürede tamamlamak zor oldu.”

YÖK Başkanı Özvar’ın vize sınavlarının online olarak yapılacağını ve finallerin üniversite senatolarının takdirine bırakılacağını açıkladığını aktaran Gökçen, akademik takvimlerin de bu konuda güncellenmediğini ileri sürdü.

Kesin tarihlerin haziran sonuna ertelenmesi talebi

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik de hükümetin gençlerin katılımını en düşük seviyede tutmak için üniversitelerin açık olduğu bir döneme denk geldiğini savundu.

YÖK’ün üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi 3 Nisan olarak açıkladığını hatırlatan Killik, bu kararda kesin tarihlerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını, konunun askıda kaldığını söyledi.

YÖK’ün final sınavlarının nasıl yapılacağına dair bir an önce açıklama yapması gerektiğini belirten Killik, “Gençlerin söz hakkını kullanmalarını engellemek için sizleri final sınavlarının Haziran ayı sonuna kadar ertelenmesi yönünde karar almaya davet ediyoruz. seçimlere katılarak.” dedi.

haber-soke.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu