Haber

Engelli Kartları Usulsüz Kullanıma Karşı Güncellenmeyecek

Edirne Toplu Taşıma Sistemi (ETUS) Lideri Hakan Giyik, engelli vatandaşların ücretsiz toplu taşıma şehir kartlarının yakınları tarafından düzensiz kullanıldığını belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın başı dertte ama düzensiz kart kullanımıyla da karşılaştık. Engelli vatandaşlarımızın oğlu, kızı, kız kardeşi ve erkek kardeşine düzenleniyor.1 Aralık itibarıyla “Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden engelli kartı almayan vatandaşlarımızın kartı güncellenmeyecektir.” söz konusu.

ETUS Lideri Hakan Giyik, bugün yaptığı açıklamada; Engelli vatandaşların ücretsiz toplu taşıma şehir kartlarını düzensiz kullananlara karşı önlem aldığını belirtti. Giyik, 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden engelli kartı almayan vatandaşların toplu taşıma ücretsiz şehir kartının güncellenmeyeceğini belirtti.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ BAŞIMIZIN BAŞINDA”

Hakan Giyik şunları söyledi:

“Devletimizin kanunen getirdiği engelli vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taşıyoruz ve hiçbir mağduriyet yaşamadan taşıyacağız. Engelli vatandaşlarımızın başı dertte ama uygunsuz kart kullanımıyla karşılaştık. Oğulları, kızları Engelli vatandaşlarımızın kız kardeşleri, kardeşleri de var. Bu da çok değerli değil. Buradan şunu belirtmek isterim: 1 Aralık Buna göre Aile Müdürlüğü’nden engelli kartı almamış vatandaşlarımızın kartı ve Sosyal Politikalar güncellenmeyecektir. Halihazırda engelli kartı bulunan vatandaşın, kartını Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden alması gerekmektedir. Halihazırda bu karta sahip olan vatandaşımızın sağlık raporu bulunmaktadır. Sağlık raporu uygun ise mutlaka bulunmalıdır. “8-9 doktorun imzası yoksa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün verdiği kartı alamaz.”

haber-savsat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu