Haber

İzinsiz baz istasyonu çalışması Kemer Belediyesi tarafından durduruldu

Çamyuva Mahallesi İnönü Caddesi’ne bağlantı işletmecisi tarafından dikilen baz istasyonu, Kemer Belediyesi tarafından durduruldu. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, izinsiz olarak baz istasyonunun yapıldığı yerde mahalleliyle toplantıya gelerek, belediyeden izin alınmadan kimsenin baz istasyonu kuramayacağını söyledi.

Çamyuva Mahallesi İnönü Caddesi’ne irtibat operatörü tarafından izinsiz baz istasyonu kurulduğunu gören mahalleli, durumu jandarmaya, belediyeye ve muhtara bildirdi.

İzinsiz baz istasyonu çalışmaları sırasında toplanan mahalleli duruma tepki gösterdi. Bölgeye gelen Kemer Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Kurtoğlu ve polis ekipleri, durumu Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na bildirdi.

Haberleşme operatörü yetkilileriyle görüşen Önder Topaloğlu, yaptığı açıklamada baz istasyonu çalışmalarının durdurulduğunu söyledi.

Çamyuva Mahallesi İnönü Caddesi üzerindeki kaldırıma izinsiz baz istasyonu yapmaya çalıştıklarına dair ihbar alınca bölgeye geldiklerini belirten Önder Topaloğlu, “Üs ile ilgili Kemer Belediyesi’nden izin alınmadı. yapılmaya çalışılan istasyon. Vatandaşlarımız burada toplandı. Kemer Belediyesi’ne dilekçe vermeden burada bu iş yapılamaz. Sonuçta burası belediyeye ait. Baz istasyonu yapılmasına izin vermedik ve malzemelerini topladılar. Vatandaşın istemediğini biz istemiyoruz. Çamyuva halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. söz konusu.

Çamyuva Muhtarı Rıdvan Vicir, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, baz istasyonunun yapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Vatandaşlardan Mustafa Yiğit, bağlantı operatörü yetkililerine yapılan işle ilgili ne yaptıklarını sorduklarını ve değersiz bir iş yaptıkları cevabını aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“İlk başta bize önemsiz ve reklam panosu gibi bir şey yaptıklarını söylediler. Daha sonra işin renginin değiştiğini ve baz istasyonunun yapıldığını gördük. Daha sonra yetkililere haber verdik. Engellemek istedik. Ardından Kemer Belediye Başkanımız sayesinde Necati Topaloğlu geldi. Buranın belediyeye ait olduğunu izinsiz böyle bir şey yapamazsınız dedi ve işi durdurdu. Desteği için başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Vatandaş Selda Karalar da balkondan baz istasyonunun kurulduğunu gördüğünü belirterek, “Baz istasyonunun bizim sağlığımız ve çocuklarımızın sağlığı için tehlike oluşturduğunu biliyoruz. Biz vatandaşlık görevimizi yaptık. Sağ olsun belediye başkanımız da kurulmasına engel oldu.” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

pertekhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu