Haber

Toplu oylama yapıldığı iddia edilen Urfa’da okula giden avukatların önündeki engeller

Urfa Akçakale’de Avukat Ronayi Paydaş; okula giden avukatların toplu oy kullanıldığı iddiasıyla bloke edildiğini açıkladı. Paydaş, “Toplu oy kullanımı engellenirken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya, tehdit ve hakarete uğradı” dedi.

Paydaş’ın paylaştığı görüntüde avukatlara, “Görevlendirildiğimiz bölgelerden biri olan Akçakale’nin kırsal mahallesindeyiz. Burada toplu oy kullanımı engellenirken hem biz hem de sandık görevlilerimiz saldırıya uğradı, tehdit edildi, hakarete uğradı. Şu anda can güvenliğimiz olmadığı için suç duyurusunda bulunmak ve suç duyurusunda bulunmak üzere köyden ayrıldık.

İLK İLAÇTA DA GÜNDEM OLDU

Urfa’da 14 Mayıs seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oyların toplu olarak basıldığı görüldü. CHP Parti Teşkilat ve Teşkilat Yönetimleri Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, söz konusu söze ilişkin görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak, “Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Minare köyünde çekildi. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edildi, ardından bu görüntüler ortaya çıktı. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilerek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunuldu. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürü’ne de ulaşılamıyor. Şahsiyetleri toplantıda”.(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu