Haber

Konya’daki barınaktan online sahiplendirme yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir vazifelinin, barınaktaki köpeği öldürmesi üzerine barınakların şartları yine tartışma konusu oldu.

Olaya ilişkin imajların ortaya çıkmasıyla pek çok STK temsilcisi ve hayvanseverler barınağın önünde toplandı. Barınağın şartlarının yerinde görmek ve yetkililerle görüşmek üzere Konya’ya giden STK’lerden biri de HayKonfed oldu. HayKonfed Lider Yardımcısı Haydar Özkan, hayvanseverler ve STK temsilcilerinin valilik ve belediye yetkilileriyle çeşitli toplantılar yaptığını, buna nazaran iki gün sonra Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde barınaktaki hayvanlar için sahiplendirme formu konulacağını söyledi.

HayKonfed Başkan Yardımcısı Haydar Özkan

‘SAAT 17’DEN SONRA BARINAKTA ÇALIŞAN YOK, İNANABİLİYOR MUSUNUZ?’

Özkan, Konya’daki görüşmeleri öncesi barınağı ziyaret ettiklerini belirterek izlenimleriyle ilgili “Sosyal medyadaki görüntüler tamamen gerçek” dedi. Özkan “Konya’da olayın patlak verdiği günün sonraki Konya’daki barınağa gittik. Orada bekleyen STK temsilcileri, hayvanseverlerle yani 40’ın üstünde kişi ile barınağa girdik. Birinci etapta hayvanseverler, olabildiğince çok hayvanı oradan sahiplendi. Almak da tahlil değil. Kalıcı tahlile yönelik yapılacak şey çok fazla. Yaklaşık 4 bin hayvan var. Kedi sayısı az, yaklaşık 200 civarı kedi var. Toplumsal medyaya yansıyan manzaralar gerçek. Çok sayıda küpeli hayvan var mesela. Kanun delinerek binlerce hayvan burada hapsedilmiş” dedi.

Barınaktaki hayvan sayısına kıyasla çalışan sayısının çok yetersiz olduğunu vurgulayan Özkan, “Binlerce hayvandan bahsediyoruz; 100 hayvana bir kişi baksa 40 çalışan olması lazım yalnızca yemeğiyle ilgilenen. Başka gereksinimlerini, sıhhat hizmetlerini de hesaba katarsanız en az 150-200 çalışan gerekiyor. Bunun bir de akşam saatleri var. Burada saat 17.00’den sonra insan yok, inanabiliyor musunuz? Tüm bunlara karşılık buradaki çalışan sayısına bakıyoruz, kâfi değil tabi ki. Bahsettiğim sayıların çok lakin çok altında” diye konuştu.

‘YETKİLİLER TALEPLERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ’

Yetkililerle yaptıkları görüşmelerde taleplerini ilettiklerini anlatan Özkan, hayvanseverler gözetiminde barınağın tahliye edilmesini istediklerini kaydetti. Özkan şu bilgileri verdi: “Burasının gönüllüler nezaretinde tahliyesini talep ettik. Belediyenin kendisinin yaptığı değil, gönüllülerin dahil olduğu bir tahliye talebimiz var. Bilhassa oradaki küpeli yani kısır olan hayvanların sahiplendirilmesi önceliğimiz ve sahiplendirilmeyenlerin de alındıkları yere bırakılması… İlçelerin kendi kısırlaştırma merkezlerini kurmasını istedik. Konya’daki barınağın her köşesine kamera konulmasını, mevcut takımın nitelikli takımla değişmesini talep ettik. Aksi halde ne yaparsanız yapın daima tıpkı sonuçları alırsınız. Yetkililer de bunları hayata geçireceklerini söylediler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu