Haber

Kenya’daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 179’a yükseldi

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da mart ayından bu yana yaşanan sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 179’a yükseldi. Kenya hükümeti, bugün yaptığı açıklamada, yüz binlerce kişinin sel ve heyelanlar sebebiyle evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. Şiddetli yağış ve seller, ülkedeki yol, köprü ve diğer altyapıya da zarar verdi.

TURİSTLER KAMPTA MAHSUR KALDI, KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Geçen yıl Kenya’da Doğu Afrika’da görülen en kötü kuraklık dönemlerinin birinin ardından yaşanan yağışlarda da çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede bir ayı aşkın süredir etkili olan şiddetli yağış, sel ve heyelanlar ise geçen yıl El Nino hava olayının tetiklediği bu yağış ve sellerden daha büyük bir can kaybına yol açtı.

Başkent Nairobi’ye yaklaşık 33 kilometre mesafede yer alan Kitengela’da Kenya Kızılhaçı, evleri sel sularıyla çevrelenen kişileri kurtarmak için çalışma başlattı. Kızılhaç’ın X hesabından yapılan açıklamada, Nairobi’ye 215 kilometre mesafede bulunan Narok’taki kamplarda mahsur kalan turistleri kurtarmak için de ayrıca çalışma başlatıldığı belirtildi.

PAPA’DAN ‘KENYA’ MESAJI

Nairobi’nin otoyollar il müdürlüğü, kente giden otoyolun bir bölümünü trafiğe kapattığını açıkladı. Ülke çapında üç diğer yol da sel ve enkazlar sebebiyle ulaşıma kapatıldı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da bugün yaptığı açıklamada, ‘pek çok kişinin şiddetli sellerde hayatını kaybettiği bir dönemde’ Kenya halkı ile olan ‘manevi yakınlığını’ dile getirdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu