Ekonomi

UL Solutions 5,8 milyar dolar değerleme ile NYSE’ye giriş yapmaya hazırlanıyor

Endüstriyel ve tüketici ürünleri için güvenlik testleri konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan UL Solutions, 5,8 milyar dolara kadar değerleme hedefiyle ABD’de ilk halka arz (IPO) planını açıkladı. Halka arz, ana kuruluşu UL Standards & Engagement (ULSE) tarafından yürütülüyor ve hisse başına 26 ila 29 dolar arasında fiyatlandırılan 28 milyon hisse satmayı planlıyor. Bu potansiyel olarak 812 milyon $’a kadar çıkabilir.

Halka arz gelirleri doğrudan ULSE’ye gidecek, çünkü UL Solutions’ın arzdan herhangi bir fon alması planlanmıyor. Bu halka arz, ekonominin geleceğine ilişkin artan iyimserlik nedeniyle şu anda yeniden canlanmakta olan ABD halka arz piyasasının bir göstergesidir.

Halka arzın yükleniciliğini Goldman Sachs ve JP Morgan Securities üstleniyor.

UL Solutions listeleme için New York Borsasını seçti ve “ULS” sembolü altında işlem görecek.

InvestingPro İçgörüleri

UL Solutions kamu piyasasına girmeye hazırlanırken, potansiyel yatırımcılar bazı temel finansal ölçümleri ve bilgileri dikkate almayı değerli bulabilirler. InvestingPro verilerine göre, UL Solutions şu anda 588,67 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu, 5,8 milyar dolara kadar hedeflenen halka arz değerlemesine göre şirketin büyüklüğü ve piyasa değeri hakkında bir fikir vermesi açısından önemlidir. Ayrıca, şirket son 12 yılda istikrarlı temettü ödemeleriyle hissedarlarına olan bağlılığını göstermiştir ve temettü verimi şu anda %5,25’tir. Son temettünün çıkış tarihi 1 Nisan 2024’tür.

InvestingPro İpuçları, UL Solutions’ın düşük fiyat oynaklığı ile işlem gördüğünü ve bunun da yatırımlarında istikrar arayan yatırımcılara hitap edebileceğini vurguluyor. Bununla birlikte, şirketin zayıf brüt kâr marjlarından ve düşük serbest nakit akışı getirisi anlamına gelen bir değerlemeden muzdarip olduğunu da belirtmek gerekir. Ek olarak, şirket 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor ve fiyat bu zirvenin %99,09’unda, bu da yakın vadede sınırlı yukarı yönlü potansiyel anlamına gelebilir.

UL Solutions’ın daha derin bir analiziyle ilgilenen yatırımcılar InvestingPro’yu ziyaret ederek ek InvestingPro İpuçları bulabilirler. Şirketin finansal sağlığı ve piyasa konumu hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek daha fazla ipucu mevcut. InvestingPro aboneliği almayı düşünenler ise INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim kazanabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

aglasunhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu